CHARAKTERISTIKA
Kovárna byla hodnocena komplexně – posuzovány byly stavebně–technické a fyzikálních parametry na základě zpracované osnovy dotazníku. Dále byly sledovány faktory mikroklimatických podmínek prostředí (tj. relativní vlhkost, teplota, světlo, čistota prostředí, výskyt biologických škůdců) podle struktury dotazníku ve vybraných prostorách kovárny č, 2, světnice/ložnice č. 3 a 4, místnosti se zemědělským náčiním č. 8. Nedílnou součástí komplexního průzkumu bylo vyhodnocení stavu vybraných předmětů kulturní povahy (dotazník). Pro rozlišení stavu poškození předmětů bylo formulováno pět stupňů, které blíže charakterizují kondici posuzovaných předmětů včetně odpovídajících zásahů:
- intaktní stav, běžné opotřebení = běžná údržba, bez potřeby zásahu
- lokální poškození, drobné defekty = dílčí konzervátorský nebo restaurátorský zásah
- rozsáhlejší poškození až narušení celistvosti předmětu = konzervátorský, případně restaurátorský zásah
- havarijní stav, předmět je ohrožen ve své podstatě = vyžaduje komplexní restaurátorský zásah
- destruovaný stav, neobnovitelně zničeno = za příznivých okolností možná rekonstrukce
HODNOCENÉ PROSTORY
- Předměty
- Předměty
MÍSTNOST SE ZEMĚDĚLSKÝM NÁŘADÍM Č. 8
- Předměty