HODNOCENÉ PROSTORY
CHARAKTERISTIKA
V rámci hodnocení vybraných prostor SZ Hluboká nad Vltavou byly vytipovány části interiéru (obr. 1–3), které mají z hlediska stavebně–technických a fyzikálních parametrů zejména přímou vazbu na systém teplovzdušného vytápění nebo vykazovaly znatelné známky poškození vlivem stavebních prvků. Tyto parametry byly posuzovány na základě zpracované osnovy dotazníku.
Dále byly do hodnocení zahrnuty další prostory, ve kterých byly sledovány faktory mikroklimatických podmínek prostředí (tj. relativní vlhkost, teplota, světlo, čistota prostředí, výskyt biologických škůdců) podle struktury dotazníku. Nedílnou součástí komplexního průzkumu bylo vyhodnocení stavu vybraných předmětů kulturní povahy (dotazník). Pro rozlišení stavu poškození předmětů bylo formulováno pět stupňů, které blíže charakterizují kondici posuzovaných předmětů včetně odpovídajících zásahů:
- intaktní stav, běžné opotřebení = běžná údržba, bez potřeby zásahu
- lokální poškození, drobné defekty = dílčí konzervátorský nebo restaurátorský zásah
- rozsáhlejší poškození až narušení celistvosti předmětu = konzervátorský, případně restaurátorský zásah
- havarijní stav, předmět je ohrožen ve své podstatě = vyžaduje komplexní restaurátorský zásah
- destruovaný stav, neobnovitelně zničeno = za příznivých okolností možná rekonstrukce
HODNOCENÉ PROSTORY SZ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU
VELKÁ TEPLÁ KUCHYNĚ Č. 945 VČETNĚ PŘILEHLÝCH MÍSTNOSTÍ
- 944 – Cukrárna, Adolfova věž
- 944a – Přípravna cukrárny
- 944b – Spíž
- 945a – Hlavní vstup
- 945c – Velká kuchyně, u spíže
- 946 – Studená kuchyně
- 948 – Spíž, vinný sklep
- 956 – Nákladní výtah
ADOLFŮV SALON (PRACOVNA KNÍŽETE ADOLFA) Č. 54 VČETNĚ PŘILEHLÝCH MÍSTNOSTÍ
- 57 – Obývací pokoj knížete Adolfa
- Předměty
LOVECKÁ JÍDELNA Č. 46 VČETNĚ PŘILEHLÝCH MÍSTNOSTÍ
- 43 – Salón kněžny Terezie
- 44 – Kuřácký salón Terezie
- 45 – Malá jídelna kněžny Terezie
- 47 – Schodiště u Lovecké jídelny
- Předměty